Projekt Volvo 244 GL/E 3,0


Bakgrund/Varför?

Det här är min första-bil som köptes hösten 1998, lagom till körkortet. En bajsbrun GL -84 med mycket rost, som var "lagad" med båtplast och underredsmassa av förra ägaren. Men, den hade styrservo, centrallås, larm och turbinfälgar och var nybesiktad, så det blev affär.
7 000:- fick jag ge. Kan tyckas dyrt för en rosthög, men på den tiden var en 240 värd lite mer!

Ganska snart tonades rutorna, sen dröjde det inte länge innan vinkelslipen åkte fram och minskade antalet varv på fjädrarna. Emblemen försvann från bakluckan och en baslåda installerades i kofferten. Bakljusen målades röda och slutröret ersattes av en bit 3" rör. Därmed var familjebilen förvandlad till en risig raggar-240.
Drömmen var att bygga om den till en riktig ”värsting” som de 240:s man hade sett i Bilsport. Rosten skulle lagas, bilen skulle lackas mörkgrönmetallic och förses med skinninredning, turbomotor och kjolpaket... Även taket tänkte jag byta till ett med taklucka, elmanövererad så klart. Men planerna kom då aldrig längre än till en ”näbbhuv” från skroten och en grill från -75 med tveksam passform mot den nyare fronten.

Såhär 12 år senare kan jag konstatera att drömmarna faktiskt blivit sanna, dock inte i exakt samma utförande som jag tänkte mig då.

1999 inhandlades min 264 GLE, och då ändrades planerna för denna bilen till att fixa den värsta rosten, lacka den svart själv (ingen ville väl köpa en bajsbrun 240?) och sedan sälja den. Därmed startade det som finns att beskåda under Byggbilder.

Klicka för större bilder!


Precis nyinköpt 240.
Hösten 1998.


En liten burn.
Hösten 1998.


Svart-vit bild på 240´n efter toning
av rutor och bakljus.
Våren 1999.


Rostig 240, nu försedd med näbbhuv.
Sommaren 1999.


Flerfärgad, sänkt och delvis rostlagad.
Hösten 1999. Dålig bildkvalité!